• Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
    • +358 445425653
    • Männistönkatu 20 Lt.
      70500 Kuopio

>> Yhteydenottolomake

Yritys

Markop Oy

Päätoimialamme ovat koneellinen puunkorjuu myös saaristossa ja taajamissa, lauttakuljetukset ja kaivurityöt saaristossa, metsäiset kaivurityöt, muokkaukset, metsätiet, ojitukset ym.

Yhteistyökumppaneiden kautta myös taimikoiden raivaukset ja istutukset.

Oheisesta listasta löydät lisää tietoa kalustostamme.

Historia

Yrityksen perusti vuonna 1974 Martti Koponen, joka aloitti toiminnan hankkimalla ensimmäisen metsäkoneensa ja ryhtyi ajamaan pölliä metsurityömailta. Toiminimellä yhden miehen voimin toimineen yrityksen työmäärien lisääntyessä tuli työntekijöiden palkkaaminen ja kone kaluston lisääminen.

Martin veljellä oli oma metsäkoneyritys, joten he päättivät lyöttäytyä yhteen jolloin yritys muuttui kommandiittiyhtiöksi ja työntekijöitä palkattiin, mutta muutaman vuoden toiminnan jälkeen yhtiö päätettiin kuitenkin purkaa. Martti jatkoi toimintaansa toiminimellä.

Yritys kehittyi pikkuhiljaa yhden miehen yrityksestä, yrittäjän ja kahden työntekijän yritykseksi.

Vuonna 1996 yritys muuttui osakeyhtiöksi, jolloin Jari Kolari tuli osakkaaksi yhtiöön. Samoihin aikoihin alkoi keskittyminen erikoiskohteiden metsänkäsittelyyn (saaristo/taajamametsät).

Vuoden 2007 alussa tehtiin sukupolven vaihdos osake kaupalla. Tällöin Jari Kolari hankki yhtiön osake enemmistön ja työntekijänä toimiva Pekka Tilles tuli osakkaaksi pienemmällä osuudella. Entinen omistaja jäi ansaituille eläkepäiville.

Syksyllä 2019 yhtiön toimitusjohtajaksi nimitettiin Jesse Kolari, joka on Jarin poika ja ollut työntekijänä jo ensimmäisistä koulun tet-harjoitteluista lähtien. Jesse valmistui 2010 metsäkoulusta hakkuukoneen kuljettajaksi ja on sen jälkeen työskennellyt niissä hommissa. Viime vuodet Jesse on toiminut enemmän työnjohtajan hommissa tehden välillä töitä myös hakkuukoneella. Jari Kolari jatkaa edelleen hallituksen puheenjohtajana sekä yrittäjänä.

Yrityksen henkilöstön määrä on nykyisin 18 henkilöä + hallimies.

 

 

logo-shkinen-asiakastieto  Kasvajat Merkki 2018 200px rgbFI  AA-logo